HTML

Natúran az igazság mentén

Politika, oktatás, közélet valós történésekkel spékelten. Moderált de kemény fogalmazásban. Mindíg a bizonyíthatóság fügvényében.

Friss topikok

Linkblog

Kincstárnok magyar módra! Hmm...

2009.08.28. 21:54 idosb

Megint hallgatom a kossuth rádióban, a déli híreket per ma. Engedtessék meg, hogy egy-két gondolat petárdát röppentsek fel eme új státuszkóval kapcsolatban, úgymint minisztériumi kincstárnok. Ha jól értemezetten hatolt be, abba a már enyhén pudvás agyamba, akkor a már addig is ott dolgozó valamely szakember közűl, plussz javadalmazás mellett történne a kiválasztás, kinevezés. Tehát ha nem csalnak az érzékeim, ez röviden házinyúl vadászik majd házinyúlra. Aggasztóan érdekes megoldás. A kreatív magyar szleng máris úgy aposztrofálja: belső spicli. No mert ugye egy esetleg még baráti körön is kívül eső, igazán jó szakember, elfogulatlan, részrehajlástól mentes, kellően dotállt talán beleférne. Cinikusan közelítve máris kialakulhat az új trendiből eredő új fogalom, mint belső korrupció. Nyilván abból az alapvető tényből kiindulva, hogy álltalában valamilyen formában /barátság, zsarolhatóság, egyszerű szinpátia, netán kapzsiság stb./ az emberek nagy %-a sajnos korrumpálható. Nos az obligomon kívül, hogy a döntő többséget nincs is miért korrumpálni. Úgy mandínerből meg az az elévülhetetlen mondás jut eszembe: az ember álltalában két dologgal fogható meg, az egyik a pénze, a másik a hiúsága. Örökzöldek közűl szemezgetve. Szóval olyan utóíze van az egésznek, a megoldás tekintetében. Persze ha abból a vízióból indulok ki, ami talán nem is az, mint a BKV-nál, hogy te most menj ezért-azért, nesze itt egy pár milla. Te meg gyere s majd te is menni fogsz, természetesen téged is megdobunk egy-két, néhány tíz millával, rend-Hagyó pofátlan esetben 10x10 millával. Ez esetben is roppant könnyű lesz, lehet, bármilyen valós vagy koholt érvvel, te most mehetszet te meg gyere stílust játszani. Így mindenki juthat a szigorú klientúránkon belül, egy kis hipotetikusan vadnak is nvezhető korpához. Mindenesetre a státuszra kinevezett személyt nálunk, ha már az eurót képtelenek vagyunk bevezetni, akkor előtte egyfajta sajátos vallutával kellene fizetni. Egy-két tipp az új valluta nevét illetően pl.-ul: "becsület", "tisztesség", "társadalmi érdek" stb. Tehát ha rákérdez az ember, te mennyi is a náld lévő "becsület"? Válasz: ne haragudj de nincs egy kummányi sem. Irónikusan hangzó párbeszéd szösszenet csak a részemről. Kérem szépen egyszerűsítsük le, kizárólag abból indultam ki, mintha egy családon belül azt mondanám, a 25 éves fiamnak, mától kezdve te felügyeled, hogy mennyit költök a kocsmába, de itt egy ezres, csak anyád meg ne tudja. Fene azt a vén róka fejemet, valaha én is láttam karon varjút, a gond az, hogy manapság egyre többet látok, mondjam tömegesen.

Szólj hozzá!

Címkék: fonákul

A bejegyzés trackback címe:

https://valodi.blog.hu/api/trackback/id/tr251345050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása