HTML

Natúran az igazság mentén

Politika, oktatás, közélet valós történésekkel spékelten. Moderált de kemény fogalmazásban. Mindíg a bizonyíthatóság fügvényében.

Friss topikok

Linkblog

Tájékoztatás feliből, harmadából....

2009.10.01. 20:02 idosb

      Kossuth rádió, esti hírekben, Bencze József rendőr főkapitány úr kivizsgáltatja, miért nem avatkozott be kellő időben és hangsúllyal Kiskunlacházán, az egyik családi ház előtti gyülekezettel szemben, akik közűl egy néhányan a gárda egyenruháját viselték. Ismételt ékes gyöngyszeme az egysíkú tájékoztatás, hisztériakeltést generáló példájának.

     Nos gondolom, hogy teljesen indokolatlanul mentek ezek az emberkék oda. Vagy úgy voltak vele, ha már erre járunk, hát beugrunk régi társunkhoz egy kis baráti csevejre, némi időtöltésre kvaterkázni egyet.

    Tehát semmi komolyabb indok nem volt rá, csak úgy kamu összegyűltünk. Tuniillik a költői kérdés azonnal felmerül: miért? Ha tényleg csak úgy minden indok nélkül, akkor nem ártana hozzá tenni a keves média tájékoztatásában, hogy indokolatlanul gyülekezőkről van szó. Ha pedig van netán a háttérben előzménye a tetteiknek, hát közölje a natúr igazság talaján állva azt is.

    Minden konzekvens tárgyilagos kivizsgálás alapja, a kétoldalú mérlegelésen nyugszik álltalában. A kedves média ne próbálja de faktizálni máris, a könnyen ezálltal kificamítható közvélemény megformálását sugallva. Azt, hogy konkrétan hogyan fogalmazott Bencze úr, azt nem tudom, de azt igen miszerint egy gyülekezetet csak az akaratlanság, a véletlen szül, hív életre, s ezt kell csupán górcső alá venni, ez finoman szólva is nonszensz.

   Az ilyen formátum, csak esetleg igaztalannak látszóvá, esetleg hiteltelenné teheti, az adekvált hírközlő média orgánumot. A leg puritánabb primitív hozzá nem értő emberben is felmerül azonnal a kérdés. miért gyűltek ezek az emberekék ott össze?

   S ami manapság frekventálltan inspirál a kérdésre, hogy bizonyos közelmúltbeli történések, szempontok miatt: miért pont itt Kiskunlacházán?

 

3 komment

Címkék: tájékozottság

A bejegyzés trackback címe:

https://valodi.blog.hu/api/trackback/id/tr241421426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.04. 17:10:13

Bekapcsolhatnál egy helyesírás ellenőrzőt, mielőtt osztani kezded az észt.

adekvált = adekvát
leg puritánabb = legpuritánabb
frekventálltan = frekventáltan

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.11.04. 20:53:31

Kössz. Majd igyekszem. Nem kívánok soha észt osztani, örülök, hogy még van egy kevés nekem. Ez is már csak a maradék. Csi

Veronikamama 2009.12.16. 21:24:13

@csi: Te pedig ne játszál magyarórát, mert ez nem erről szól, hogy javitgass.
Magadat cikizzed, ha nincs hozzászólni valód a témához. Persze ahhoz ész is kellene.
süti beállítások módosítása